Onderhoud, herstellingen én installaties

Ons verhaal begint met service…

Tal van facility managers én gebouwenbeheerders vertrouwen op Koeltechniek Claessens & Co voor het opvolgen van hun chillers voor gebouw- of bedrijfskoeling. Wij werken volledig merkonafhankelijk. Ons gemotiveerd team van koeltechnici garandeert – onder coaching van zaakvoerder Jacques Claessens - een totaalservice voor het onderhoud van chillers, ook wel ijswatermachines genaamd en VRV-systemen. Op vriendelijk verzoek van onze klanten voeren we ook installatie- en vernieuwingsopdrachten uit.

 

1. Analyseren en optimaliseren van chillers

Veel van onze onderhoudsopdrachten starten met één of meerdere technische problemen bij de klant:

  • De gebouwkoeling werkt ondermaats of laat het in warme periodes afweten. De koeling wordt regelmatig geconfronteerd met storingen of uitval.
  • De energiekosten voor de koeling swingen de pan uit.
  • De chiller voldoet niet aan de milieuwettelijke normen van Vlarem.

Wanneer wij als externe servicepartner het dringende verzoek krijgen deze problemen op te lossen, gaan we graag de uitdaging aan. Wij starten altijd eerst met een diepgaande analyse. Als merkonafhankelijk softwarebedrijf investeerden we sterk in de vereiste uitleesapparatuur en bijhorende software om de werking van elke koelinstallatie diepgaand te bestuderen.

Op basis van onze studieresultaten motiveren we een technische oplossing om de betrouwbaarheid en het rendement van jouw centrale koelunit te optimaliseren. Dit omvat mogelijk andere instellingen of configuraties, soms adviseren we verregaande technische aanpassingen met bijhorende investeringen.

Bij elk voorstel garanderen wij je een stevige return on investment (ROI), zowel op vlak van koelcomfort voor de medewerkers, betrouwbaarheid van de installatie als de energiekosten.

2. Vaste servicepartner voor chillers

Naast ‘problem solver’ biedt Koeltechniek Claessens & Co een totaalservice voor het proactieve onderhoud van chillers voor gebouwkoeling.

Als vaste servicepartner nemen we graag het volledige onderhoud van de centrale koelunit op ons. Daarbij streven we naar hechte en open partnerships met de facility managers of gebouwbeheerfirma’s.

Wij beschikken over een breed gamma aan servicetools en service manuals om elke chiller van ieder merk te onderhouden.

We zorgen zowel voor het proactieve technische onderhoud als de noodzakelijke wettelijke opvolging van een installatie. Zo registreren wij elke interventie in een online softwarepakket, waardoor de eindklant steeds de nodige documenten en certificaten bij de hand heeft voor de milieu-inspectie. In deze softwaretool bouwen we een complete historiek van de chiller op.

Dankzij onze ruime vaste én rijdende stock aan vervangonderdelen – strategisch opgebouwd op basis van onze ervaring en expertise - lossen wij de meeste technische euvels meteen op.

3. Installeren op vraag van de klant

Als servicepartner met grote kennis van centrale koelunits voor gebouwkoeling, krijgen we van klanten steeds meer de vraag om ook complete installaties en vernieuwingen op ons te nemen.

Wanneer klanten onze technische visie volgen voor een optimale koelinstallatie die perfect aan hun behoeftes voldoet, gaan we hier graag op in.

Met deze installatie- en revisieservice maken we de servicecirkel volledig rond. Als aanvullende technische service nemen wij bij installatieprojecten ook de volledige elektrische bordenbouw voor onze rekening. Als één van de weinige servicebedrijven in België voeren we revisies uit van chillercompressoren.

 

Kampt jouw gebouwkoeling met technische problemen?

Maak hier je afspraak voor een technisch onderzoek én rendementsanalyse.