Datacenters en serverrooms 

Totaalservice voor koelsystemen in datacenters en serverrooms

De koeltechnici van Koeltechniek Claessens & Co houden de centrale koelsystemen van datacenters en serverrooms in optimale conditie. Koeling vormt één van de meeste kritische functies van een datacenter of serverroom. Door in zee te gaan met Koeltechniek Claessens & Co, kies je voor absolute gemoedsrust. Wij zorgen ervoor dat alles perfect functioneert zonder energieverspilling.  

 

1. Advies én installatie van koelsystemen

Het ideale koelsysteem voor een serverroom of datacenter vereist maatwerk. Wij gaan voor een bedrijfszeker koelsysteem met een minimaal energieverbruik. 

Door het rendement van een koelinstallatie te optimaliseren, bespaart een serverroom of datacenter fors aan energiekosten. 

Wij zetten al onze expertise en ervaring in voor het uitwerken en installeren van het ideale koelsysteem voor serverrooms en datacenters.   

2. Proactief onderhoud voor een optimale conditie 

Het Duitse Schneider Electric schakelt ons als vaste onderhoudspartner in voor alle serverrooms en datacenters in België waar zij koelinstallaties hebben geïnstalleerd. 

Daarnaast staan wij open voor elke mogelijk samenwerking. Op basis van onze expertise werken wij op maat van elke serverroom of datacenter de ideale onderhoudsaanpak uit. Wanneer nodig adviseren we preventief de vervanging van onderdelen. 

Onze koeltechnici houden dankzij de langdurige samenwerking je centrale koelinstallaties in optimale conditie. Hiermee herleiden we het risico op storingen tot een absoluut minimum. Al snel worden onze koeltechnici vertrouwde personen in jouw serverroom of datacenter.    

3. Troubleshooting bij problemen 

Koelinstallaties die vakkundig onderhouden worden, lopen amper risico op storingen of uitval. Moest dit onverwacht toch gebeuren, dan staan wij als flexibele servicepartner voor je klaar. 

Wij beschikken zowel in ons magazijn als in onze bestelwagens over een strategisch opgebouwde onderdelenstock. Dit laat onze koeltechnici toe de meest courante technische problemen meteen te herstellen.

Hebben we een onderdeel toch niet in stock? Dankzij de uitstekende samenwerking met onze leveranciers ontvangen we uiterlijk een werkdag later elk mogelijk onderdeel.

 

Nood aan een betrouwbare servicepartner voor de koeling van een serverroom of datacenter? Maak hier je afspraak met Koeltechniek Claessens & Co.